Ofte stillede spørgsmål til brug af SAfire Roaster med tilbehør
Hvorfor skal den lille rist være i bunden af brændkammeret?:
Den lille rist er nødvendig, da den skaber den nødvendige ilt/luftcirkulation, så der kan opnås en høj varme.
Kan man starte med at grille - lige efter, at briketten er begyndt, at gløde ?:
Nej det kan man ikke, fra du har tændt Ultra BBQ briketten til du kan lægge evt. Bøfferne på går der ca. 9 min.
fordelt på 1,5 min med flammer, 2 min hvor ilden får fat i briketten og 5-6min. hvor du har grillpladen på så pladen bliver varmet ordentligt op.
Kan man bruge andre briketter end den store Ultra BBQ briket?
Du kan bruge fra 6 til 12 stk. Alm. briketter af en god kvalitet ( Heat Beat ) eller 300 til 350g. kul også af en god kvalitet.
Må man gå med grillen i håndtaget, når den er tændt?
Nej, det må man aldrig gøre. hvis noget skulle kikse, kan man gøre enormt skade med gløderne!!!.
Må man have grillpladen og låg på, når man er færdig med at grille?
Nej, der tilrådes, at fjerne både grillplade og låg, da der bliver en meget høj temperatur i grillen, når der ikke er noget i den og det bevirker også,
at grillpladen er meget vanskeligere at gøre ren, grillpladen er meget lettere at rengøre når den bliver taget af lige efter brug,
tør pladen af med et stykke køkkenrulle og læg den op i låget, grillpladen kan også blive skæv ved den høje temperatur.
Hvis låget er på håndtaget smelte pga. den høje temperatur, der kan blive op til 640 grader inde under låget.
Er det ok at bruge animalske fedstoffer på pladen?
Det kan man godt, men pladerne er noget sværere at få gjort rene, men det kan give en bedre smag til eks. pandekager.
Er 1 Ultra BBQ briket nok at wokke med?
Ja, det er rigeligt til en stor portion wokmad. Har prøvet at lægge 4 alm. Briketter ovenpå, men så går det for stærkt, og maden brænder let på.
Hvordan gør jeg wokken ren efter brug?
Brug aldrig skuresvamp eller andet, der kan slibe. Brug varmt vand med lidt sulfo i, og lad det stå en tid, så er det bare at skylle wokken af.
Hvad gør man med de fedtaflejringer, der kommer ved de 3 stifter, som grillpladen ligger på og de 3 stifter ved brændkammeret?
Du tager noget Renslet og kører/gnider omkring stifterne til det er væk. Jeg bruger det samme ovenpå fladen på brændkammeret, når der sprøjter fedt på den.
Hvordan gør du grillen ren efter brug?
Hvis der er fedt i renden, hælder jeg det ud i en tom mælkekarton, som jeg har skåret op. Brug varmt vand og en skuresvamp på stålet, så er grillen altid pæn og ren.
( Brug aldrig skuresvamp eller lignende på Slip-let pladen.
Hvorfor er SAfiren bedre end andre gode grill.?
Safiren har nogle unikke egenskaber der gør, at du får en væsentlig bedre luftcirkulation i grillen – modsat andre tilsvarende grill, så du derved opnår
en højere temperatur, som igen bevirker, at du kan stege/grille dit kød frem for at "koge" det.
Kan SAfiren stå på et plast/glasbord og lignende?
Ja, pga. luftindtaget og dermed afkøling af bunden kan en SAfire bruges på et bord af plast, glas, træ og lignende.
Kan der springe gnister/gløder fra en SAfire grill.?
Nej, det kan der ikke pga. konstruktionen af grillen, men bruges SAfiren i stærk blæsevejr kan der komme lidt aske ud af de små huller i bunden.