Grilstegt helt
Råvarer:Frisk heltfilé, 1-2 stk. uden skæl |
Fremgangsmåde:Efter smag og behag kan heltfiletterne steges hele eller i filétter. Tør eventuel vand af fisken. Læg filétterne i en plastikpose sammen med rugmelet. Luk posen "som en ballon" og ryst posten således, at fisken har rugmelet jævnt fordelt over hele fladen. Gør det samme med knust cornflakes. Cornflakes kan knuses ved at klemme eller banke cornflakes fladerne i en plastikpose. Hæld olie eller smør på grillpladen så meget som der med rimelighed er plads til. Strø ½ lidt havssalt på pladen. Steg filétten på begge sider til den har fået en gylden brun overflade. Med låget kan man styre stegningen: Uden låg bliver fisken sprød, og med låg får men en dybere stegning. Undgå at stege fisken tør. Smør eller olie tilsettes efter behov under stegning. Serveres med kogte kartofler med smør, grillede grøntsager og / eller rugbrød. |
Ved Grillen: |
2 x 6 minutter Grill-plade, glat side |
God appetit... |