Grilstegt heltling
Råvarer:Frisk heltling, ca 10 stk. pr. person |
Fremgangsmåde:Afhængig af smag og behag kan heltling steges renset eller traditionelt som hele. Skyl og tør fisken. Læg fisken i en plastikpose sammen med rugmel. Luk posen "som en ballon" og ryst posen således, at rugmelet bliver jævnt fordelt på fisken. Hæld olie eller smør på grillpladen så meget som der med rimelighed er plads til. Strø 1 tsk. havssalt på pladen. Steg fisken til den har fået en gylden brun overflade. Vend den nogle gange under stegningen. Pas på fisken ikke bliver stegt for meget så den bliver tør. Smør eller olie tilsættes efter behov under stegning. Smør eller olie samt lidt salt tilsættes før næste hold bliver lagt på stegepladen. Serveres med hakket dild eller citron. Traditionelt spises heltling med fingrene. |
Ved Grillen: |
2 x 3 minutter Grill-plade, glat side, og intet låg |
God appetit... |